لودسل کششی یکی از انواع سنسورهای وزنی محسوب می‌شود که وظیفه آن اندازه‌گیری نیروی کششی است. اعمال نیرو در لودسل کششی در جهت خلاف تکیه‌گاه است. لودسل کششی دارای انواع و اقسام متفاوتی است که با توجه به نوع آن‌ها، موارد استفاده و محل نصب شدن آن‌ها نیز یکسان نیست. همچنین لودسل کششی دارای دو بازوی بالایی و پایینی است که به تراز و هماهنگ کردن نقاط نصب و همینطور محور مرکزی کمک شایانی می‌کند. البته ناگفته نماند که وجود این بازوهای بالایی و پایینی در کاربردهای معلق کاملا ضروری است.

در این مقاله ابتدا توضیحاتی در باب لودسل کششی داده می‌شود. سپس نحوه کار این نوع از لودسل‌ها و کاربردهای آن‌ها بیان می‌شود. در نهایت نیز فاکتورهایی که در قیمت لودسل کششی تاثیرگذار هستند بررسی می‌شود.

banner-15

Our amazing team is always hard at work

لودسل کششی چیست؟

پیش از اینکه لودسل کششی که یکی از انواع لودسل‌ها محسوب می‌شود معرفی شود، بهتر است که در مورد لودسل و کاربرد‌های آن توضیحاتی را ارائه بدهیم. لودسل یک سنسور آنالوگ است که در انواع باسکول‌ها استفاده می‌شود. وظیفه اصلی که لودسل‌ها برعهده دارند این است که فشار وارد شده بر کف ترازو و یا باسکول‌ها را با دقت وزن و اندازه‌گیری ‌کنند و سپس وزن به دست آمده را به صفحه نمایشگر انتقال ‌دهند. بدین صورت از وزن کالا و یا جسم مورد نظر اطلاعات کاملی به دست می‌آید.

البته لازم به ذکر است که لودسل‌ها دارای انواع مختلفی هستند و لودسل کششی نیز یکی از انواع پرکاربرد لودسل‌ها محسوب می‌شود که با توجه به ماهیت کششی که دارد به این نام خوانده می‌شود. لودسل کششی در سیستم‌های توزینی بسیار کاربردی عمل می‌کند. همانطور که از نام لودسل کششی مشخص است معمولا جهت اندازه‌گیری کشش و یا نیروهای کششی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین لودسل کششی قادر است که  فشرده سازی را نیز وزن و اندازه‌گیری کند. همین موضوع وجه افتراق و برتری لودسل کششی نسبت به انواع دیگر لودسل‌ها است.

از مهم‌ترین کاربردهای لودسل کششی می‌توان به توزین سقفی، ترازوهایی که در علم پزشکی و داروسازی مورد استفاده قرار می‌گیرند و ترازوهای آویز، فشرده‌سازی، باسکول‌های جرثقیل، کارخانه آسفالت و بتن، صنایع خودروسازی، صنایع هوایی، رباتیک و… اشاره کرد.

نحوه کار لودسل کششی

لودسل کششی نیز همچون سایر لودسل‌های مدرن موجود در بازار در واقع مبدل‌هایی هستند که نیرو و یا وزن را به وسیله فشار به وجود آمده، اندازه‌گیری کرده و  به سیگنال‌های الکتیریکی تبدیل می‌نمایند. در این مواقع با فشارهایی که ایجاد می‌شوند، بدنه اصلی لودسل‌ها تغییر حالت را تجربه می‌کنند.

همچنین کرنش سنجش‌ها نیز که سفت و محکم به بدنه لودسل‌ها چسبیده‌اند، دچار تغییر شکل می‌شوند و همین موضوع مقاومت الکتریکی آن‌ها را نیز متغیر می‌کند. در واقع این سیگنال‌ها تولید ولتاژ می‌کنند که این ولتاژها دقیقا متناسب با نیرو و یا وزن اولیه نیز هستند.

کاربردهای لودسل کششی

همانطور که گفته شد در بین انواع لودسل‌ها، لودسل کششی از نوع بسیار پرکاربرد لودسل‌ها محسوب می‌شوند. لودسل کششی، مناسب جهت وزن‌های معلق هستند و کاربرد آن‌ها در این راستا است. این نوع از لودسل‌ها باید در یک ردیف وابسته با شی قرار بگیرند که به همین جهت در دستگاه پشتیبانی ادغام می‌شوند.

لودسل‌های کششی نیز در نوع خود، اقسامی دارند. برخی از لودسل کششی با نام Z شکل و برخی دیگر با نام  S شکل شناخته می‌شوند.

انتخاب این نام‌ها برای این لودسل‌ها، به جهت شکل ظاهری آن‌ها بوده است. در این نوع از لودسل‌ها، در هر دو اندام تحتانی و فوقانی، این اطمینان حاصل می‌شود که سوراخ‌های نصب هم جهت و راستای محور مرکزی قرار گرفته‌اند.

در واقع این نوع از لودسل‌های باربری کاملا تخصصی محسوب می‌شوند. در این لودسل‌ها میله مرکزی با همان روشی وارد عمل می‌شود که یک لودسل پرتو عمل می‌کند. تنها تفاوت موجود این است که در لوسل کششی به هیچ عنوان انتهای ثابتی برای لودسل در مقابل آن موجود نیست.

روش کار در لودسل‌های معمولی به این صورت است که یک طرف آن‌ها، معمولا به یک پایه ثابت شده و بار مورد نظر در انتهای آزاد طرف دیگر وارد می‌شود. این نوع از لودسل‌ها را می‌توان به تخته غواصی تشبیه کرد. اما در یک لودسل کششی از نوع S وZ هیچ کدام از دو انتها ثابت نیستند. روش کار به این صورت است که یک انتها از طریق بازوی فوقانی با دستگاه بالا و انتهای دیگر نیز به وسیله بازوی پایینی به دستگاه زیر وصل می‌شود. در این مواقع در زمانی که لودسل، کشش را تجربه می‌کند، یک طرف میله مرکزی کششی به سمت بالا و یک طرف دیگر میله مرکزی کششی به سمت پایین را تحمل می‌کند. به عبارت دیگر دیفرانسیل موجود در سراسر میله مرکزی سبب تغییر شکل آن می‌شود که در اثر فشار به بار آمده، امکان سنجش و اندازه‌گیری فراهم می‌شود. این نوع از لودسل‌ها به جهت دقت بالای آن‌ها و همینطور امکان نصب راحتی که دارند بسیار پرطرفدار و کاربردی هستند.

قیمت لودسل کششی

موارد متعددی بر قیمت لودسل کششی تاثیرگذار است. از جمله این موارد می‌توان به دقت بالای اندازه‌گیری لودسل‌ها، دارا بودن حسگرهای پیشرفته، دارا بودن قالب‌های دیجیتالی اشاره کرد.

همچنین هرچقدر که این لودسل‌ها را بتوان در باسکول‌هایی با ظرفیت‌های بالاتر مورد استفاده قرار داد، قطعا قیمت بالاتری نیز خواهند داشت.

در واقع لودسل با کیفیت و مرغوب به لودسلی گفته می‌شود که ویژگی‌های گفته شده را داشته باشد و ضریب خطای آن تا حد ممکن صفر باشد. همچنین دارا بودن استاندارهای بین المللی نیز در قیمت لودسل‌ها بی تاثیر نبوده و نیست. درکل بدیهی است که هرچه کیفیت و برند یک لودسل بالاتر باشد به تبع قیمت لودسل‌ها نیز افزایش می‌یابد. از این رو قیمت ثابتی را نمی‌توان برای انواع لودسل‌ها در نظر گرفت.

البته بدیهی است که چنانچه خرید انواع لودسل‌ها از نمایندگی‌های مجاز و معتبر صورت گیرد، قطعا محصولی با کیفیت و اصل خریداری خواهد شد. خریداری محصول برند و با کیفیت شاید در ابتدا نسبت به محصولات مشابه قیمت بالاتری داشته باشد اما با طول عمر و کارایی که دارد به صورت غیر مستقیم بسیاری از هزینه‌های جانبی را کاهش می‌دهد.

Receive the latest news in your email
لورم ایپسوم متن ساختگی
لورم ایپسوم متن ساختگی